Värmeteknik

Vi kan värme

Värmemöbler

scenario

Var smart och förnya ditt hem med en ny modern värmemöbel som inte bara är mysig utan också sparar in stora uppvärmings kostnader. Vi har ett stort utbud från flera stora tillverkare vilket innebär en stor valmöjlighet för dig som kund. Hos oss finns en värmemöbel för varje hem.

Välj tillverkare i menyn här ovan och inspireras.

Scandinavisk Spismiljö

- Rätt Attityd till brasvärmebrandMark

Attityd 500, den enda insatsen med friskluftanslutning.

attityd500_m2350x442

 

Scandinavisk Spismiljö har arbetat med eldstäder i mer än 20 år. Därför kan du vara säker på att hitta den braskamin du söker när du söker bland vårat sortiment. En installation av en braskamin ger dig ökad trivsel, större trygghet vid strömavbrott och sänkta värmekostnader. Vi kan brasvärme.

classic_fl250x665

Attityd 200T en av flera kaminer som visats i tv

kand_fran_tv250x244

 

 

 

 

 

 

 

Klassisk design kombinerat med modern förbränningsteknik.

 

dovre_36cb3t_fl250x309 Dovre gjutjärnskaminer tillverkas i Belgien enligt norsk tradition och en gjutjärnskamin från Dovre ger dig alltid en effektiv, miljöriktig brasvärme. En installation av en gjutjärnskamin från Dovre ger dig ökad trivsel, större trygghet vid strömavbrott och sänkta värmekostnader. Av alla eldstäder står en gjutjärnskamin alltid högt på önskelistan.

Attachments:
Download this file (Dovrekatalog_2011.pdf)Dovre kaminer[Modell katalog Dovre]5388 kB
Download this file (Kal-fire_HeatPure.pdf)Kal-fire exklusiva Heat Pure[en serie av exklusiva insatser för frimurning]3457 kB
Download this file (Kassettbroschyr_2011.pdf)Insats kassetter[Modell katalog kassetter]2516 kB
Download this file (Katalog_Spismiljo_2011.pdf)Spismiljö sortiment[Modell katalog Spismiljö]4316 kB
Download this file (Prislista_2012-10.pdf)Prislista_2012-10.pdf[ ]1949 kB
Download this file (RAIS_katalog_2011.pdf)Katalog från danska RAIS[I RAIS serie Art of Fire hittar du unika designkaminer och stilrena insatser.]5394 kB

Jydepejsen

mini-eos_miljo

"Fire by design" - snyggt designade värmemöbler från danska Jydepeisen

 

mini-trendline2_miljoe

 

mini-Focus_FedtstenDet stora modell utbudet gör att du kan hitta en möbel som passar perfekt i såväl ditt moderna som ditt klassiskt inredda hem.mini-EOSVaeg

Det finns många olika lösningar med Jydepejsen, det finns modeller både för hörnplacering och vägghängda. Man kan även skapa en hel vägg med moduler vedförvaring och kaminen  integrerad. Möjligheterna är många och design och kvalité är i världsklass.

 

 

mini-cubic_miljo mini-kaminette_miljo mini-h530_miljo

 

 

 

 

Attachments:
Download this file (Jyde_prislister_SE2012_08.pdf)Produkt och prislista för Jydepejsen[ ]5188 kB
Download this file (Schmid_Katalog.pdf)Schmid Katalog[För priser kontakta oss!]8214 kB

Morsø

Morso_logo

Morsø har 153 års erfarenhet av att tillverka kaminer, och vi har alltid gått i spetsen när det varit dags att utveckla nya kamintyper. Du kan alltid hitta en Morsø-kamin som uppfyller just dina krav på design, storlek, kamintyp och effektivitet.

Morsø 1452

Morsø 1452 är en strålkamin med sidor och topplatta i täljsten som håller värmen länge. 1452 har också den senaste förbränningstekniken och klarar de strängaste miljökraven i världen.

Glaset hålls rent med luftspolning

Morsø 1452 är utrustad med både ristgaller, askhylla och asklåda som gör det enkelt att ta bort aska och rengöra kaminerna. Morsøs förbränningssystem med luftspolning ser till att glaset alltid är rent vid korrekt eldning.

 

Morso_1452
Morso_8148

Morsø 8148

Rena linjer och praktiska detaljer

Morsø 8150

Morsø 8150 har täljsten både på sidorna och överst. Täljsten är ett exklusivt material som är både vackert och har mycket goda värmeegenskaper.


Läs mer om Morsø i PDF katalogen nedan.

Morso_8150

Romotop

 

Kaminerna är tillverkade i stålplåt.Utvändig klädsel utgörs av kakel, rostfri plåt eller italiensk sepentinsten. Ytan skyddas av en matt eldfast lack. Förbränningskammaren är väl försluten med hjälp av dörrar försedda med särskilt eldfast glas.

CotopaxiSten

Visby

 

Firenze

Förbränningskammaren är fodrad med löstagbara plattor av eldfast tegel och en uttagbar rost sitter i förbränningskammarens botten.

TALA-06_15cm_72dpi

Vi törs garantera att det finns kaminer för alla smaker!

Fuego

Kaminerna är testade enligt DIN 18 891, provade av SP enligt SS-EN 13240 samt typgodkända av SITAC 0124/03.

Läs mer om Romotop Exclusive i PDF broschyren nedan.

Kaminerna kan anslutas till rökkanal dimensionerad för 350 °C rökgastemperatur.

Attachments:
Download this file (Prislista Oscis komplett_20140701.pdf)Prislista Oscis komplett_20140701.pdf[ ]2119 kB

Murspisar

För dig som inte har öppen spis men gärna vill skaffa en:

För dig som inte redan har en öppen spis finns det många möjligheter till snygg lösning utan att det för den skull kostar en förmögenhet. Samtliga återförsäljare/värmekonsulenter av Energikassetten kan ombesörja en så kallad omramning till Energikassetten vilken muras på plats. Utseendet samråder vi om så att det passar in i just din hemmiljö. På denna sida finner du några av de olika varianter som är möjliga att forma på plats, allt från stilrena klassiska modeller till individuella formgivningar. Möjligheten att få olika ytstrukturer finns också, begränsningarna är få.

Energikassetten frontkassett 
i en rak murspis.

Energikassetten 
i sandstensomramning.

Energikassetten frontspis 
i hörnmonterad murspis.

Energikassetten har ett typgodkänt system som möjliggör att ni kan få en snygg lösning utan att det för den saks skull kostar en förmögenhet.  De flesta återförsäljare av Energikassetten kan ombesörja en murspis (omramning) som bygges direkt på plats. Utseendet samråder ni om så att det passar in just i er hemmiljö.  Spisarna finns att få i putsat utförande eller tegel.  Möjligheterna att få olika ytstrukturer finns också, begränsningarna är få.  På denna sidan finner ni några av de olika modellerna som är möjliga att forma på plats.  Vi kan också erbjuda sandstensomramningar i kontinental stil.

Skorstens Renovering

Skorstens renovering --> OBS vi ger alltid 10! års materialgaranti.
För dig som har skorsten som är i behov av renovering.beroende på hur skorstenen ser ut, så be alltid om en offert för ett korrekt pris.

Gamla tegelstensskorstenar kan bli otäta med tiden. Väder och vind, kondens och frostsprängningar kan vara några av orsakerna till att skorstenen börja läcka. Läckage kan ge upphov till röklukt, dåligt drag eller ökar risken för brand och koldioxidförgiftning.
Reparationsslang Inox-D för skorstenar. Dubbelmantlad, flexibel böjlig insatskanal i rostfritt syrafast stål av mycket hög kvalitet för renovering av befintliga rökkanaler. Insatsrören är CE godkända och är godkänd som reparationsåtgärd i rökkanaler för t.ex. braskaminer, öppna spisar, kakelugnar, kassetter m.m.
Vid montering isoleras rökkanalen med vermikulit. Sem flex är även lämplig som förbindelsekanal till t.ex. kassetter.Pris inkl.ROTavdrag från 1,975:-/m inkl.moms

Tätning med keramisk massa Thecnoseal för rök och ventilationskanaler. Materialet är framtaget utifrån marknadens högt ställda krav på vidhäftförmåga och täthet mot såväl syraangrepp som mekanisk åverkan.Materialsammansättning medför att man återställer skorstenen i perfekt skick.Med Thecnoseal blir kanalen tät och mycket slitstark, helt eldfast och med ett bättre drag för din eldstad.Pris inkl.ROTavdrag från 1,500:-/m inkl. moms

Attachments:
Download this file (K_LandyventRenoveringbroschyr.pdf)Skorstensrenovering[Mer info om skorstensrenovering]556 kB